неделя, 9 септември 2012 г.

Граниторес – полезна информация




granitogres
Граниторес – полезна информация

Много често хора не знаят какава е настина  разликата между граниторес и теракот. Кое за какво е по-подходящо,какви са техническите специфики и на двете. Какви  са ценочите вазлики между  на гранитогреса и теракота.

Сега ще разгледаме  обаче предимствата и недостатъците точно на гранитогреса. Къде се прилага, какви са му техническите характерситики, как върви цената им, как може да го използваме максимално добре.
Едно от най-големите предимства на гранитогреса е неговата устойчивост на атмосферни условия. Той е студено устойчиви и съответно подходящ за прилагане във външни условия.
Където вятър , дъж, сняг имат допър с него. За това често можем да го видими на точно такива места , на плочщатки, в много фирми и  инстируции на двора и така нататък. Гранитогреса опредлено по тази техническа характерситика е по-подходящ от теракотните плочки, които са по чупливи и не издъжащи на времето.
Освен на по екстремни климатични условия  гранитогреса е подходящ за помещени, които се  употребяват от много хора, тоест неговата физичака устойчивост на повърхноста.  За това също така можем да го видим вмного държавни институции и учреждения, където човеко-потока е доста силен.  МОже да се каже че това е едно най-големите предимства на гранитогреса.
Разбира се това всичкото не е за сметка на неговата естетика – дори напротив.  В специализираните магазинни мрежи,търговски обекти можете да видите такова разнообразие от гранитогрес, че да затрудни вашият избор дори.  Особенно в последните години той дори не остъпва и на теракота като красота и детайлност на шарките.
Съществува и един друг тип гранитогрес ,  така нареченият теракот с гранитогресно покритие, който също е много добър вариант ако държите на устойчивоста на повърхността и да не се променя той във времето.
Като качесто и неговото произвоство в последните готини освен традиционни силните в бранша Италия и  Испания, напоследък влизат силно на пазра и Турският и Китайскитя гранитогрес, които в много от случайте не отстъпват на техните конкуретнти. Но най вече качестово на граниогреса е обвързан с неговият клас. Също както колите можете да си купите различен клас от една и съща марка , така и при гранитогреса се получава почти същото.
КОгато се спрете на опредлен модел  е хубаво да си купите от една пратка защото се случва не редко различните прати да са с различни нюанс на съответният цвят. За това е препоръчително да си купувате с една идея повече от необходимито. 
И все пак казваме кои са предимстава, но според ситуацията и нуждите можете да използвате както гранитогреса така и теракота като материал.

3 коментара: